Къде ми е бункера

Преди няколко дена президент Тръмп обяви изтеглянето на САЩ от Договорът за Ликвидиране на Ракети със Среден и Малък обсег на действие.

Този договор е подписан между САЩ и СССР през далечната 1987 г. Като подписите си под него поставят Роналд Рейгън и Михайл Горбачов. Договорът урежда премахването на ядрените и конвенционалните (не ядрени) балистични ракети със среден и малък обсег достигащи цели от 500 до 5500 км.

Сам по – себе си този договор е основата на новият Световен Ред такъв какъвто го познаваме в наше време. Това е символичният край на Студената война и надпреварата за въоръжение. Което от своя страна показва желанието на двете Супер Сили да намерят общ език създавайки Двуполюсен Свят.

Лично мнение:

Какво означава скъсването на договора от страна на САЩ? Какво означава за Русия? Какво би могло да означава за България с тези управляващи включая всички в парламента?

Политиката на САЩ през 90-те се основава на желанието на американската аристокрация да доминира. Създаването на Еднополюсен свят в който те са един единствен “Господар”. Тяхното желание винаги е било и вероятно ще остане “Тотален Контрол”. Грешната стъпка в Сирия е катализатора за разпалването на “Нова Студена Война” като за съжаление е доста вероятно да последва много, много гореща такава. От моя гледна точка войната в Сирия се явява преподреждане на силите. Формират се нови съюзи, нови приятелства. Което е обичайно преди големите конфликти!

Относно позицията на Кремъл, Владимир Владимирович отговаря така:

Проблемът не възниква вчера, когато Тръмп го заявява. Ако сте обърнали внимание Конгреса на САЩ вече е включил разходи за развитие на ракети със среден и малък обсег. Това означава, че решението е взето…Бюджета е приет в Конгреса…..Безпокой ни ликвидирането на споразумението, но остава неясна съдбата на настъпателното стратегическо въоръжение. Ако всичко бъде премахнато. То е неизбежна надпреварата във въоръжаването. Ситуацията би станала крайно опасна. … Що се отнася до Европа!? Ако подобни ракети бъдат поставени в Европа. Естествено ние ще отговорим огледално/противоположно и европейските страни, които се съгласят с това са длъжни да разберат, че поставят собствената си територия под заплахата на възможен военен конфликт. Повтарям това не е наш избор.”

Превод по слух. Бъдете снизходителни

Що се отнася до България и нейното бъдеще!? Няма как да бъдем оптимисти в подобна среда, но мен лично не ме притеснява международното положение, а надупената стойка на българският парламент и политици. Към момента няма дори наченки на Български Национален Интерес, какво остава да има кой да го защитава. За последните 20-на години в България вирее единствено чужд политически интерес без значение какъв цвят и държава стой зад него.

Видео с отговора на Владимир Владимирович.

 

Понякога на човек му се налага да се замисли!?

Нека Мисълта Бъде с Теб