Илюзията в нашият двор

Единственото по страшно от войната в свят изтъкан от лъжа, е мирът.”

из книгата за лъжата

Вечният въпрос не е какъв е смисъла на живота, въпросът е в каква реалност живеем!?

Това което ние приемаме за реалност е илюзия. Нашите очи са затворени, така както очите на къртицата са закърнели.

Боговете” на нашето време са в основата на лъжа. Лъжа опакована в красиви облицовки, криеща се зад големи сгради, определяйки тайно нашата реалност.

Илюзия в която всеки мъж мечтае да е принц, всяка жена да е принцеса. Влюбени в дрехите които носим, местата на които се снимаме , храната която ядем във всичко което притежаваме. Ние сме “роби”, това е точната дума и няма грешка, “роби” на всичко онова, което ни кара да мечтаем и си въобразяваме че нашият живот ще се подобри от хора изтъкани от лъжи.

shutterstock_477330445

Докато ние се снимаме и гледаме себе си пред огледалото любувайки се на нашето собствено великолепие. Някой някъде определя нашата реалност правейки закони, облагодетелствайки трети страни чрез офшорни зони и доверителни фондове, които не подлежат на законова рамка.

Ние сме “роби” на нашата илюзия за щастие в пари, партита и дрехи. Те са “роби” на манията си за величие. Докато “боговете” на нашето време чертаят схеми за контрол и масова илюзия.

Вероятно заради това приказката за спящата красавица е толкова известна. Спим и чакаме принцът да дойде да ни спаси, не осъзнавайки, че той вероятно е намерил нова работа за да си изплаща заема, който е изтеглил за да си купи нова кола.

hqdefault (1)