Франция, Франция и пак Франция

A website Design Company in Houston Texas

Да си призная, не следя българските дезинформационни тв канали, а от няколко години цялата информация, новини преглеждам през онлайн издания и предавания в YouTube.

Не казвам че не са качествени, казвам само, че те стабилно дезинформират населението. Споделям мнението, че нашите медии стабилно се движат все “по – нагоре” в класацията на Репортери без Граници където в момента сме на 111 място от 180 държави. Възможно е да се “изкачим” в класацията, възможно е да “застрашим” диктатурата на Ким Чен Ун и да му вземем заветното 180 място. Някои биха казали, не, дали, а кога ще се случи това. Зевзеци, зевзеци ама ако продължим с това темпо току виж, вицът се превърнал в реалност и без това сме виц за Европа. Моля не се съмнявайте в това! Ние сме само виц, нищо повече.

Вероятно сте били информирани от БГ медиите за протестите във Франция, вероятно е така. Лично на мен ми е интересна темата за тези протести там и съпоставката им с българските. Естествено всеки може сам да си направи изводите, защото не искам да обременявам никого.

macron-1

Източници:

BBS news, Jimmy Dore Show-youtube канал, France24

Приблизително 288 000 души са взели участие в съботният протест във Франция. Над 400 са пострадали около 300 са разпитвани и 157 са задържани след протестите из цялата страна т.е. Франция.

Общественото недоволство е породено от вдигащата се цена на дизела и бензина през последната година. Равносметката според BBS New е следната:Цената на дизела, който е най – често използван във Франция се е покачил за последната година с 23% със средна стойност 1.51 евро за литър, което е най – високата цена от началото на века.

Решението за повишаване на цената с 6.5 цента на дизела и бензина с 2.9 цента от януари 2019 е последната сламка според BBS New и останалите медии.

По – добре да се въздържа от коментар!

Нека само споделя. Протестите във Франция буквално са в цялата страна, около 2000 града. Включително един починал ей така за цвят.

french protests

карта на протесте във Франция. 

Тея хора явно нямат пари, дайте да направим една кампания да им помогнем!?

 

Мисълта ни движи напред!

Започни да мислиш! Не бъди като раците!

Нека мисълта бъде с Теб!