Забравената война

Новината която не знаете!

21

Може би сте добре информиран, може би следите новините и се интересувате от международната обстановка. Вероятно знаете и за войната в Йемен?

УК йемен

Знаете ли че?

Според доклад на ООН в Йемен от началото на войната досега са загинали около 85 000 деца под 5-т годишна възраст от недохранване само. Доклада е изнесен и представен преди няколко дена и е новина във всички големи медии.

Според TheGuardian хуманитарната криза обхваща половината население на страната (14 млн. човека). Други медии като National Geographic излязоха с заглавие “Светът остави Йемен да Умре”, като според тях от 29 млн. души население 22 милиона йеменци имат нужда от първа помощ, което е значително повече от числото на TheGuardian.

За 1/3 от населението или 22 милиона пишат и в CNN, като всички са единодушни, че това е най – голямата хуманитарна криза в момента.

Наричана “Забравената война”, поради западния фокус към Сирия, ситуацията в Йемен към момента е катастрофална. Да повторя, приблизително половината деца между 6-т месеца и 5-т години са хронично недохранени ( според CNN ).

Washington Post излезе със заглавие “Сената обмисля да оттегли подкрепата си към Саудитска Арабия в Йемен”, което мисля говори само по себе си и не е необходимо да го коментирам.

Йемен е изправен срещу коалиция водена от Саудитска Арабия и подкрепяна от следните държави, Обединени Арабски Емирства, Кувейт, Бахрейн, Катар, Судан, Египет, САЩ, Йордания, Мароко, Пакистан и Сумалия.

йемен

 

Това са само част от фактите които са изнесени в медиите!

Кога престанахме да бъдем хора, кога станахме човечета живуркащи на лаврите давани ни от фалшиви богове!? Нима нашият празник е по – важен от чуждото погребение!? Нима това което наричаме религиозен, мюсюлманин, християнин всъщност е религиозен човек!? Къде отиде “Дай своята риза на ближния си”!?

Нека играем ролята на Щрауса и си заравяме главата в пясъка, утре като дойде ден в който на нашата врата “зачука” коалиция, дали ще има някой да ни подкрепи!?