Какво ние самите посяхме

Тези които правят мирната революция невъможна, правят жестоката революция неизбежна”

Кенеди

dw can bulgaria trust in politics?

Вероятно ще се съгласите с простата истина: “Ако си посееш ябълка, ще ядеш ябълка”. Едва ли е възможно да се опише по добре от това. Предполагам бихте се съгласили и с факта, че ако вместо ябълка посееш камък, няма как да получиш ябълка в крайна сметка.

В края на 1989-90 година България започва така нареченият Преход, който има за цел да “преобрази” нашата родина от Тоталитаризъм,Комунизъм към Демокрация, Народовластие. Вероятно бихте се съгласили, че това е така. Иска ми се да опростя нещата до възможно най – разбираемата позиция.

Какво посяхме 1989-90 година?

Статията няма за цел да ви накара да се разбунтувате, да направите революция. Въобще сайта няма това за цел. Ако има цел, то е да направите революция на мисленето, съзнанието си! Революция може да означава завъртане, обиколка дори коренна промяна.

Другото важно нещо в статиите е задаването на въпроси. Отговорите на дадени въпроси са субективни, всеки един от нас може да даде отговор на конкретен въпрос, но да зададеш добър въпрос е трудно. Да зададеш значим въпрос, това е нещо, което може да преобърне твоята лична съдба, особено ако питаш самия себе си.

Какво посяхме в началото на 90-те? Посяхме Демокрация и получихме такава, също така получихме Капитализъм, Неравенство, Обезлюдяване, Мизерия, Работещи Бедни, но също така и Авторитарни Работодатели.

Логично ли е?

Естествено, че е, именно в това се корени значимостта на Капиталът. Създава ти илюзията за по – хубав живот, илюзията, че е постижим за теб, а не е. Той е илюзия и ще остане такава.

Аз харесвам Демокрацията, но всъщност като отидете на работа имате ли Демокрация? Вашият глас брой ли се?

Ако мога да опиша нашият преход само с няколко думи то биха били следните.

Българиският Преход започна от Тоталитаризъм и стигна до Авторитаризъм.

Avtoritarizm-2

Мисълта ражда идеи!

Идеята е вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.png