В преследване на щастието

Някой хора твърдят, че смисълът на живота е да си щастлив и тези хора са по скоро Идиоти!

smiley-face_large

Щастието се измива веднага след като реалността покаже своята истинска груба страна. Има много обстоятелства в живота където щастието не е просто погрешният отговор, но също така и очакването за щастие като отговор ще те вкара в абсолютно погрешена психологическа нагласа в подготовката за това което трябва да направим като хора.

Хората са устроени така да се каже с много голям диапазон от емоционални състояния. Има време да сме съпричастност, такова да сме агресивни, има време да изпитваме болка, неспокойство, радост, задоволеност. Здравият и добре адаптиралият се човек има голям диапазон от “отговори”, които не могат да бъдат занижени до едно полярно състояние т.е. щастие срещу нещастие. Животът не е толкова просто устроен, той е комплексен и може да бъде много труден!

Проблемът с публичната представа за щастието прави всички тези хора, младите хора, да се чувстват засрамени от това, че страдат. Ако намират живота си за трагичен те имат чувството че нещо не е наред с тях самите. Това от своят страна довежда до състояние, където прави невъзможни нещата за тях, неща като това да обсъждат причините за тяхната трагедия и трудност в живота.

Ако постоянно си в състояние на удовлетворение и щастие тогава нищо няма да те засегне достатъчно дълбоко, съответно ти няма да станеш “дълбок”. Живот без дълбочина в него, по дефиниция е празен и безсмислен. Би трябвало да можем да направим разликата между празнотата и необходимостта от дълбочина в живота си.

 

Мисълта ражда идеи!

Идеята е вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.png