Предновогодишно….!

Какво може да каже човек пред титаните на българската политика.

Както се казва, пред фактите и боговете мълчат.

revolution

Едва ли има новина, която да се е случила в последно време и да ви изненада! Някак си ей така празнично, като подарък. Българина знае какво се случва в страната му, той е наясно и с корупцията и с ниското заплащане и с това, че на тв екрана излизат хора, който очевадно лъжат. Лъжат за всичко, лъжат толкова много, докато и те самите повярват на това, което говорят. Според мен трагедията на българина е именно в това, че той го знае, но има едно но, което няма да му даде никога шанс за по – добър живот, защото на българина му е добре да си стой вкъщи и да не си разваля ракиеното време опиянен пред шопската салата. За мен в това е трагедията, че ние сме ръждясали под ударите на реалността и ни е добре така. Като общество имам в предвид, защото обратното би означавало, че сме всички заедно на улицата искайки промяна, ей така като французите!

В този смисъл има ли значение, че Европа взе, че сбърка и ни глоби едни 77 милиона, защото ние уж не сме искали да продаваме БЕХ. То всъщност си е било спазване на закона и договорните ни отношения със Съюза и имам в предвид европейският такъв. Логично пазарната икономика предполага само регулиране на пазара и ЦЕНАТА посредством конкуренция т.е. в България е Монопол, нещо което на Европа незнайно защо не и харесва и не подкрепя.

Може би има значение, че Ще купуваме 8-м да повторя цели 8-м самолета от САЩ на стойност 1,2 млрд долара, което може да си помислите, че е сделка смисъл хубава такава, обаче се оказва, че Бахрейн ще си купува от същите самолети на същата цена, само дето бройката е 16 не 8. Дори не знам дали си заслужава да се коментира. Това е връзката към сайта на производителя и всеки, който има приличен английски език може да прочете и разбере за какво става на въпрос.

Това не са новини, както не беше новина не събраното ДДС и всеки един скандал през последните Двадесет-Тридесет години. Всичко това е без значение. В крайна сметка това ли искате, такъв ли живот искате да живеете, такъв ли живот искате да завещаете на децата си!? Може би аз съм с умопомрачено съзнание и някак си искам нещо различно, някак вярвам, че ако ние сме различни и животът ни би бил различен. Ако за вас тези две новини са НОВИНИ, то за мен не са. Те са нещо очаквано, някак нормално, някак логично предсказуеми, дори като за край на годината. Време е да празнуваме! Весели празници и посрещане на Новата Година!

Мисълта ражда идеи!

Идеята е вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

cropped-nines.png