Този който лекува душите

Да си единствен,

не е съшото като да няма друг като теб.

Да си единствен,

е като да ходиш по улицата

и да те подиграват как ходиш.

Можеш ли да промениш походката си?

Можеш ли да пренебрегнеш

хорските подигравки?

Знанието от Извора идва при този,

който е жаден и гладен.

Знанието не идва при този който е сит.

Из “Този който лекува душите”

 

В този живот няма много за обяснение, ако търсите отговори. Всъщност всичко се намира в задаването на правилните въпроси, ако Ти като индивид от социума зададеш правилните въпроси би трябвало и да намериш правилните отговори сам за себе си. Нещо което повечето хора не разбират. Всичко се свежда до задаването на точният въпрос. Всеки път започва с задаването на един единствен въпрос, той не започва с първата крачка, а с въпроса за нещо ново, което искаш в живота си!

Човешкият живот може да бъде описан по много и най различни начини, като при това, всичките те ще бъдат вeрни.

Лично аз разглеждам нещата от чисто религиозен характер всяко едно нещо в живота на човек. Нещо, което би трябвало да ви е ясно, ако четете нещата които аз пиша.

Следващите редове са от непубликувана книга със заглавие “Този който лекува душите”, като това е обяснението в дълбок смисъл на това, което е написано там.

Човешкият живот може да бъде разделен на етапи през който преминава всеки един от нас. От раждането до последният дъх който ще вземем тук в този живот!

Ученикът

Случайност ли е, че в даден момент момче, мъж иска да си намери жена, партньор и в този същият момент момиче, жена да иска същото и Те двамата се намират. Продукт на тяхната връзка, семейство съвсем естествено и логично е тяхното дете. Той, детето е техен Ученик. Това е етап от човешкият живот през който всички ние минаваме. Те са тези които са отговорни за него, които го подкрепят и учат на всички неща от живота, които на тях двамата са им ясни и така както те са били научени преди това.

Единственият

Всяко дете, е единствено в очите на родителите си. Неговото място няма как да бъде взето. Всяко едно, без значение колко са на брой, е диаманта в короната на всяко едно семейство. Имайте в предвид, от моя гледна точка, всичко това е крайно религиозно. Това е път, път който сам по себе си е сътворен. Нещо ,което никой от нас не може да прескочи.

Бащата

Всяко едно семейство има две основни съставки. Майка и Баща. Майката е тази която изгражда семейството създава всичко необходимо. Бащата от своя страна е патриархът, семето, закрилникът. Този който закриля и пази семейството.

Изходът

Идва ден, когато детето е пораснало. Той, Тя неизменно имат свой собствен път. Всеки взима от живота това, което смята за Свое. Живота дава само това от което имаш нужда, не от това което непременно желаеш най много.

Царят

Денят в който всяко дете, пораства и на свой ред вече е създало семейство. Той е царят там, той е закрилник, патриарх и семе.

Учителят

Животът, може да се каже е на цикли. Това което беше, вече е, и ето пак остава спомен и ето пак е тук отново. Ученикът в Учител се превръща и предава всичко, което сам е опознал.

Сърцето

Това, което е, вече беше . Ето само спомен остава и надеждата да бъде отново. Само Един определя. Всяко човешко сърце е в очакване на края си, всяко едно поотделно е наясно, че този ден ще дойде. Може да го отричате, да търсите начин да го прескочите. Това е неизменно. Така както Той е неизменен.

 

 

В крайна сметка смисълът на Живота е да намерите Истината.

Да намериш истината е същото като да започнеш да виждаш.

Да започнеш да виждаш е същото, като да станеш Единствен.

Нека за всеки който е жаден намери Извор!

 

cropped-nines.png