Грозното бъдеще

Projecting The Future

Всеки път започва с идеята за нещо? Какво искаме всъщност? Каква ще бъде България след 10 години, каква ще бъде след 20, 30 години?

i-saw-the-future-vr

В нашият живот може да има много неща които го определят какъв ще бъде. Разбира се до голяма степен ние можем сами да изберем какъв да бъде нашият живот, можем да го подредим по начин, който ни допада така да се каже.

От друга страна, странното e че живеем в “Система” осеяна с лъжи. Лъжи които се повтарят и ни биват натрапвани ежедневно.  Всеки ни говори за това как прокарването на конкретен закон или процедура, би направило живота ни по – добър, но никой не говори за това в крайна сметка каква е целта. Имате ли заблудата, че някой мисли наистина за вас, или по скоро тези отгоре, не само в България, но и тези които всъщност ни управляват, мислят за вас? Каква е целта пред тези хора? Каква е целта пред нас, каква ще бъде България?

Разбирате ли, те всичките си гонят техният интерес. В голямата част от случаите със сигурност става въпрос за прокарването на интересите на големите корпорации, но не и на обикновеният човек. Вашият глас в крайна сметка е равен, колкото да бъде отчетен и нищо повече от това.

Системата в своята основа не е нищо повече от начин на контрол на масите. Когато казвам контрол, трябва да го приематe единствено и само като начин на манипулация, начин по – който някой да бъде сигурен, че ще получи това което иска. Именно поради това в системата на Капитализъм обикновеният човек, така да се каже бачкатора, никога няма да може да постигне равновесие, баланс. Няма как да бъде щастлив. Самият Капитализъм се крепи на имагинерното усещане, че можеш да постигнеш нещо спазвайки правилата, които в крайна сметка са създадени от други. В свят в който някой създава правилата по които да живееш, определя твоя живот, ако към това прибавиш и незнанието си за това, какво всъщност иска/искат, то логичното е, че няма как да има “розово” бъдеще за теб. Единствената причина да не знаеш какво искат в крайна сметка е защото имат какво да крият.

Дори не е тайна, че се опитват да роботизират индустрията и до голяма степен могат да го направят. Каква е бъдещата рисунка на едно подобно осъществяване. Чисто и просто един робот няма нужда от заплата, той може да работи без почивка, не иска ядене, не иска пари, не се оплаква. Единственото което иска всъщнoст е поддръжка, човек който да го “върне към живот”. Абсурден ли ви се вижда примерът. Нима не ни се представя подобно бъдеще, но само че в различна окраска. Като връх в науката, когато всъщност това би обрекло децата ви, не вас, а децата ви на едно мизерно и по – зависимо бъдеще. Дали е възможно това да е истина?

Нека задълбая още малко. Това с което се хвалим е, че имаме Демокрация. Дали е така? Имаме право веднъж на няколко години да гласуваме за това кой да ни управлява. Определено това е нещо хубаво и задължително, но ако живеехме в Демокрация наистина, не би ли трябвало да имаме право на глас примерно и на работното място? Там сме глас в пустиня, разбирате ли за какво ви говоря. Какво може да се промени ако имахте глас на работното си място!? Всичко! Какво би станало ако вашата работна заплата се определяше на база печалбата, която е заработена през конкретният месец? Вероятно би ви насърчило да работите по всеотдайно! Дали е възможно това да се случи? Да разбира се, просто никой не говори за Кооперативите, примерът в момента е програмата на лейбъристите в Англия, където ако бъдат избрани, ще има държавна политика за насърчаване на Кооперативите.

Каква е ситуацията в момента? В момента вие сте в тиха война с вашият работодател, където той има правото да направи с вас каквото си поиска, включая да си наеме работници от чужбина (Украйна/Молдова), които да бъдат по уважавани от нас самите. Не преувеличавам! Това е самата истина. Пример. За Тях в българските хотели, храната е безплатна, докато за българските работници е вероятно да трябва да си заплащат. Нека ви го кажа направо, това е унизително. Ако в момента е така, какво е близкото бъдеще? Хора разбирате ли, ако нещо не се промени нещата ще ескалират в непредвидена ситуация.

За тези които си казват, че всъщност е предвидена! Майната ви, скапани егоисти, ако е предвидена, какво правите всъщност, ще се опитате ли да спасите България или ще се окаже накрая, че за да бъде спасена България трябва да я спасим преди всичко от българските граждани! Хора промяната започва от вас, ако не ние, кой!?Ако не сега, кога!?

 

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.png