Новината на седмицата

Новината на седмицата, ако сте пропуснали не е свързана с политически или военни конфликти. Свързана е с австралийският кардинал Джордж Пел, обвинен и осъден за педофилия.

prince and the princess

 

Да случи се тази седмица, като е вероятно да получи максималната присъда от 50 години. Може да си кажете, че е раздадена справедливост най – накрая, но от моя гледна точка, не е така. Да това е най високопоставеният “духовник” осъден, но това не е решение на големият проблем, а идва да покаже само и единствено колко болно общество сме. Това е индикатор за едно “загубено” общество, такова което е неспособно да реши проблемите си.

Липсата на морал е повсеместна. Родител 1 и родител 2 ви “поздравяват”, именно те ще ни кажат “приветстваме ви”.

Може да кажете, че е осъден. Да разбира се, но за престъпления от 1996, тогава е бил на 55 години, сега е на 77. Минали са само 22 години, каква утеха. Само да припомня, първите сведения за блудство над деца от католически свещеници са от 60-те години на миналият век.

Може да кажете, че това се случва в така наречената “Западна култура”, то ние накъде сме тръгнали, на кого искаме да приличаме, на кого подражаваме? Нима у нас има морал, има здрави семейства? Ние спряхме да правим деца, тях просто ги няма, а тези които се родиха, отидоха точно там на “Запад”. За съжаление и тук в милата ни родина властва единствено желанието, “аз искам” е най – противното нещо което съм чувал. Собственото желание за нещо, пари, слава, чужди неща. Хора не останаха здрави, нормални семейства, където родителите се грижат за децата си и ги учат на уважение и религиозни ценности. Вместо това и двамата родители се “оглеждат” настрани и се “шегуват” с други родители. Днес тези които се “шегуват” утре ще се чудят защо нещо лошо им се е случило, защо децата им са станали такива? Ами много е просто, децата са като “огледало”, те са учат от мама и тате, ако мама и тате не се уважават, ако те се “шегуват” с други хора, то и децата ще станат такива. Точно копие на мама и тате! Няма как да посееш камък и да ядеш грозде, нали!?

Каква ли ще е нашата присъда!?

Ако ние бяхме добри, щяхме да живеем в добра страна!

Ако ние сме знаещи, щяхме да подредим страната си!

Има само две неща които имат значение, Бог и България!

Само Бог ни остана, за България ще трябва да се борим!

cropped-nines.png