Оставката като единствено наказание в Демокрацията

Няма как човек да не се учуди на очевидното “лекомислие” което се шири в страната. Ако ние сме правова държава, всяка постъпка която е в нарушение на закона се наказва със съответната мярка по закон,не с Оставка.

Да, говоря за едни оставки, “морален акт”, с риторика от сорта на “каузата на партия”, Партията е кауза ако не сте разбрали! Как не се намери един да говори за каузата България и всъщност да направи това което е казал. Всичките словоблудстват “Новогодишни пожелания”, да, всичките които се намират в парламента са говорещи човечета, а някои от тях дори не могат да четат като осмокласник.

Ако очаквате някакво сериозно наказание то трябва да ви разочаровам. Така наречените демократични и правови държави са такива, но единствено за определена група от хора. Законите са създадени от хора с едничката цел да запазят своят личен/групов интерес. Дори може да се стигне по далеч. Мантрата че Европа е Демократична е по – скоро невярна!Както се казва, Етикета лъже за Съдържанието.

Първо една не малка част от така наречените страни в ЕС не са в пълният смисъл на думата Демокрации. Англия всъщност е Обединеното Кралство, Португалия е Кралство, Испания е Кралство, Холандия е Кралство, Белгия е Кралство!

Второ самият ЕС не е демократичен, вижте какво стана с така нареченият Лисабонски договор и референдумите. Той беше отхвърлен! Последва лека корекция в името и бе приет без допитване до народите на Европа.

Трето, идват европейски избори, ще се изберат евродепутати, питам, Кой избира членовете на Европейската Комисия? Нима някой се съобразява с вас?

Идеята за Демокрация ми харесва, да не си помислите обратното, пролемът е, че е само идея! Така нареченото народовластие, всъщност е само на хартия, реално го няма! Към днешна дата, без значение коя страна ще погледнете картината е следната. Представете си че имате две групи хора, Едните имат правото да “коват” закони и прокарват “политики”. Втората група легитимира законите им чрез вяра в техните намерения посредством гласуване на няколко години. Наричат го народовластие. Всъщност Първата група се разглежда за специална, тя е Знаеща, ако това не е вярно, кой определя за кого да се гласува? Погледнете го от този ъгъл, ако едната група се разглежда за Специална или Знаеща каква е Втората група? Ако си отговорите на този въпрос ще разберете защо няма да постигнем това което искаме като народ, а именно да живеем в една честна, подредена страна.

Докато говорещите пред ТВ екраните и във ФБ словоблудстват нищо няма да се промени. Все едно да махнеш едната маска и да я смениш с друга.

 

 Categories: геополитика, политика

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: