Свободното слово в предсмъртна агония

След ареста на Асанж Еквадор ще получи 10 млрд в зелено от МВФ. Каква случайност!

2VaIf-1554980451-tile_image-134083

Предполагам голямата част от вас са запознати с това кой е Джулиан Асанж. Сигурен съм, че повечето от вас не са съгласни с начина по който работи или по принцип с положението в което е изпаднал. До голяма степен това се дължи на факта, че голямата част от хората предпочитат лесното т.е. да застанат зад статуквото, но трябва да отбележа, че всяка промяна не идва от защитаващите Настоящето, а от тези който „гледат в Бъдещето“.

От интервютата на Асанж съм чувал, че Wikileaks не е хващан с фалшива новина. Лично аз съм склонен да вярвам, но разбира се, аз съм предубеден в случая и вероятно моето мнение не е от значение защото не крия симпатиите си към работата на гореспоменатата личност. Настоящето писание е с цел да запознае хората които не знаят с какво се занимава, инак тази интересна личност и в частност, сайта който е създал, а именно Wikileaks.

Едноименният сайт е пуснат през далечната 2006 година като „анти-секретна“ организация, помагаща на хора знаещи „тайни“ да ги разгласяват анонимно. До 2015 година са качени над десет милиона документа, като някои от тях са с гриф Строго Секретно.

  • През далечната 2010 година Американското правителство започва криминално разследване срещу Wikileaks и неговия основател Джулиан Асанж, след като са пуснати серия то три „мега теча“ от военният анализатор на Американската Армия Брадли Манинг – който по късно ще се преименува на Челси Манинг. Именно през него „изтичат“ над 700 000 класифицирани документа, свързани с войните в Ирак и Афганистан. Дипломатическите документи са 251 287 от американските посолства, а 482 232 са Военни доклади.

Може би най – уронваното престижа на американската дипломация и армия е видеото с име Collateral Murder, където невъоръжени иракски цивилни заедно с двама репортери на Ройтерс биват разстреляни от Американски Хеликоптер Апаче. Също така биват документирани над 66 000 смъртни случая на цивилни граждани от тези същите документи, както и 700 подобни случая сред който и такива на бременни жени.

Сред това голяма множество от документи биват намерени също така и доказателства за това, че САЩ и Великобритания са подслушвали Кофи Анан.

Челси Манинг бива осъден на 35 години и освободен през 2017 след намаляване на присъдата от Барак Обама.

  • Надявам се помните, откраднатите от „руснаците“ имейли на Демократите в САЩ! Това се случва в средата и края на 2016 година, когато сайта пуска около 22 000 имейла, като от тях 2000 са от Джон Подеста, който през този период е еквивалента на Ц.Ц, само където помага на Хилъри Клинтън в президентската кампания, като Мениджър на Кампанията. До голяма степен скандалът предопределя крайният резултат от изборите.

На 11.04.2019 година в Еквадорското посолство бива арестуван Джулиан Асанж, 47 годишен, след като е бил там от 2012 година. Тогава му е повдигнато обвинение в изнасилване в Швеция – не ми се рови по случая, но ако си спомням правилно, човека е звъннал на агенция за компаньонки, забавлявал се е и в последствие бива обвинен. За да съм точен Асанж не е напускал посолството в продължение на 2487 дена.

skynews-julian-assange-arrested_4635807

Казват, че в Западната Демокрация няма политически затворници, е за съжаление той е именно такъв, както и едно момче на има Едуард Сноудън, който в момента се намира в Москва и вероятно го очаква подобна съдба, особено ако „мръдне“ от Русия.

Други си вярват, че медиите били за да „казват Истината“, да вероятно е така, стига тази „Истина“ да е ОК за „Началника“. Едно е сигурно г-н Асанж е един от малкото, който биха рискували в името на Истината, определено именно той носеше факла през инак „мрачната“ медийна среда в Света. Защото тя е именно такава, защото това което, Те, медиите представят за Истина, е, само едната страна на монетата.

Джон Пиглър: „ Асанж разкри американското – Убийте ги всичките “!

Хилари Клинтън: „ В крайна сметка той трябва да отговаря за това което е направил, поне е обвинен “!

Едуард Сноудън: относно ареста „ Това ще свърши в книгите по История “.

Глен Грийнуалд: „Американските журналисти отдавна ненавиждат Wikileaks, защото те публикуват истории с далеч по голяма значимост, от колкото голямата част от тези същите журналисти биха публикували за целият си живот, всичко това без да са в техният Клуб. Нека похвалим Тръмп за гротесктното съдебно преследване“.

Истина няма да ви направи Свободни. Това което ви се представя за Истина е само отражение и е само на една крачка от това да бъде Мираж!

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.pngCategories: История и факти, геополитика

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: