Религията е начин на живот!

Кратко писание защо не сте религиозни.

easter bunny

 

Не мисля, че разбирате колко “болно” е обществото всъщност. Могат да бъдат описани безброй факти, които само и единствено ще покажат как едно подобно твърдение, всъщност е по скоро истина. В крайна сметка ние като “личности”, индивидуалности сме проекция на нашето лично виждане за светът и животът, съответно животът ни е такъв какъвто ние сами си го направим. За да бъда по конкретен, ако вие Знаехте наистина, то вашият живот всъщност показва, точно колко, а ако погледнем по мащабно ще видим и колко “Знае” обществото. Разбирате ли, не можем да избягаме от някои неща. Понякога нещата се очевидни, очевиден е и Краят.

Нужно е само да се вгледате в малките работи, от тях може да разберете следното, ако нещата са Абсурдни за нещо малко, то какво остава за истински важните, трудно забележими, трудно разбираеми неща.

Как ние приемаме истината? Представете си момиче/жена, току що станала без грим. Риторичен въпрос, според вас тя би ли се гримирала преди да се види с приятели, излезе навън, колко жени биха направили това. Представете си момче, излязло някъде да се забавлява. Риторичен въпрос, дали би се снимал само за да се покаже с новите дрехи и колко голям “пич” е, колко момчета мъже са такива според вас.

Това не е ли създаване на Илюзорна представа за самият себе си. Ако ти не можеш да се приемеш без грим, защото смяташ, че никой няма да те хареса. Абсурдно ли ще е да кажа, че всъщност Ти не се харесваш, а през цялото време се опитваш да създадеш и подхранваш илюзорната представа за себе си. Мечтаеш да бъдеш Някой! Като единственият начин да го постигнеш, наистина, в очите ти е само да си направиш снимка, купиш кола или да се гримираш и сложиш късите поли!? Наистина, само това ли можете. Така наречените VIP, звезди, те не са ли всъщност само едни хора на по 20, 25, 30 години. Те са вашите ментори и пример в живота, цел!? Разбирате ли колко е абсурдно това!? Колко трудно ще е да се предрече края на това!?

Днес има празник и всички сте религиозни, ще бъдете още седмица някъде. След това ще станете там каквото сте наистина.

Нека споделя с вас защо не сте религиозни и защо няма да бъдете. Преди това да ви дам добрият пример на религиозен човек, предполагам всички ще се съгласите. Вземете Дядо Добри (Бог да го прости човека), това което този един човек направи всъщност е, че показа на всичко какво означава да си религиозен. Той е пример, предполагам, ще се съгласите с това. Ако вие казвате, че сте религиозни то вие искате ли да сте като него и не, не казвам, че трябва да дарявате пари на Коледа и Нова Година, казвам, че това е занимание което се прави всеки ден в името на Нещо. Да правиш добро, не е еднократно занимание, както и да си религиозен не е веднъж, дваж, триж годишно, то е ежедневно, през цялото време.

На въпроса, защо няма да бъдете, нека обясня една скорошна статия. Няма да цитирам, ще го карам по памет. Христос това е титла и буквален превод от иврит на гръцки за думата Месия или помазаника, избраният. В този ред на мисли Исус е превод на името му буква по буква от Иврит на Гръцки, рожденото му име, без да твърдя че е е точно така, но е приблизително, Йехушуа, превели са го като Ису, но са гърци та от там и последното С. Попитали го коя е най – голямата заповед, а той казал, преразказвам, Да Обичаш Бог с цялото си сърце. Забележете не Него, а Отца му. Дали е случайно и първата половината от 10-те Божи заповеди са единствено и само за Него т.е. Отца. Христос дори набляга на тези думи като казва, че това е Най – Голямата заповед т.е. най – важната от всички, защо ли!? На друго място пак той казва нещо подобно, просто не ми се цитират текстовете, “Ако ти обичаш баща си, майка си, детето си повече от мен, то ти не ме заслужаваш”. Дори да е казано по различен начин, то поне смислово е точно така. Кажете ми, наистина ли Вие сте такива, наистина ли сте религиозни? Дали обичате Отца със цялото си сърце, както казва Христос, дали Го обичате повече от Живота. Нима не казвате, че Библията е вашата книга? Ето ви цитат:

Матей, глава 7

21. Не всеки, който Ми казва: Господи, Господи! ще влезе в царството небесно, а оня, който изпълнява волята на Моя Отец Небесен.
22. Мнозина ще Ми кажат в оня ден: Господи, Господи! не в Твое ли име пророкувахме? И не в Твое ли име бесове изгонвахме? И не в Твое ли име много чудеса правехме?
23. И тогава ще им кажа открито: никога не съм ви познавал; махнете се от Мене вие, които вършите беззаконие.

Ако Библията е вашата книга, то какво означават тези редове, нима те не са по – различни от това което ви “учат”!?

Истински случай. Покрай Нова Година едно приятелче, искаше да пушим пури и аз го попитах, “защо са ни?”, а той отговори, “За да се снимаме, да сме тежкари”, отвърнах “На мен не ми трябват”.

Весели празници и помнете аз само глупости си говоря, до пет минути ще забравите всичко!Categories: Бог и Човекът

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: