“Беднотията” ходи по хората

Да се самозалъгваш е висша форма на илюзия!

thinking

Ние сме беден народ!

Но тая бедност не е чисто материална, тя е, изцяло духовна. Без значение е колко ще викате „българи юнаци“, колко хора/ръченици ще изиграете на площада. В момента просто не е модерно да си българин, дори ще ми е трудно да опиша в момента какво е да си българин или какво би трябвало да бъде.

Ще кажете не е така, българинът е православен християнин. Да ще сте прави, но донякъде! Българинът в християнин само когато му изнася т.е. само по празници, през другото време по – скоро ще отиде да набие друг българин. Дори по – лошо, ще отиде в чужбина, ще говори против България и как другата “страна” му е помогнала повече и т.н.

Ние сме „дребни“ именно поради това, в нашите “български” глави личният интерес е над всичко! Личният, не общественият, не българският, ние като индивиди търсим преди всичко личната изгода. Само в нея намираме истинска причина да съществуваме. Тя ни дава правото да бъдем над други, да бъдем единствени и да „властваме“ над други. Разбирайте буквално, българин да властва над българин или ако трябва да го кажа религиозно, човека властва над човека.

В крайна сметка ние като индивиди търсим лична изгода, но като „народ“ търсим спасение в някой друг. Този “някой” звучи компетентно, сякаш той знае единственият начин за нашето лично „спасение“. Има голяма ирония в това.

Как смятате вие от къде идва проблема? Нима не идва от това, че ние сме „бедни“ духовно. Ако е за личната изгода ще скочим първи, ако е за държавният интерес на България, ще кажем „Някой“ друг, аз нищо не мога да направя! При това с всеки разговор с нас човек ще остане с впечатлението, че едва ли не, ние „Знаем“ всичко! Знаем проблемите, знаем решенията, но виждаш ли от България остана само думата България. ЗаЩото в момента България е само географско понятие и в никакъв случай кауза/цел. Ще кажете измислям си едни работи! Ами едни близо 3 млн българи са избрали чужбина. Там са 5+ години и не смятат да се върнат. Само си говорят такива неща, но реално не вярват в бъдещето си в България. Защото ако вярваха, то, защо не са тук, а там? 

Огледалото би трябвало да бъде вашият най – добър приятел! Не го казвам в хубавият смисъл на думата, а в критично-градивен.

Нещата са много прости, така сме научени. Ние сме само и единствено продукт на заобикалящата ни среда и нищо повече. Докато тя, заобикалящата ни среда, струва само колкото да се съберем и да се „тупаме“ по рамената колко сме велики, а всъщност ние не градим, а рушим, ние не спасяваме, а всъщност убиваме!Дори когато викаме българи юнаци, всъщност бихме избрали чужбина. Най абсурдното нещо което са ме питали е „какво правиш още в България?“ Какво мислите искат да ми кажат тези хора. Дали не искат да ми кажат, че каузата България е загубена? Дали те самите не мечтаят за чужбина.?

Нека си го кажем честно, ние към момента не сме народ, а стадо. Вероятно е благословия, че сме бедни, защото тогава „Пази Боже сляпо да прогледа“, ще се вихри, вихри, вихри и ще си останем „бедни“ завинаги, а това драги е много, много повече от хартийките които единствени към момента осмислят дните ни!

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

cropped-nines.pngCategories: България

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: