С кафето сутрин

За да не бъда обвинен, че пиша само за “кофти” неща, реших да споделя една хубава новина.

 

patuvane kam sebe si

Очаква се дори след напускането на Емо Чолаков времето да бъде слънчево през тази седмица!

Това ще е единственото положително нещо, което ще напиша днес. Дано сте доволни всички вие които искате положителни новини. В този ред на мисли, по – добре не четете нататък, защото ние живеем и подражаваме на едно нищо повече от Лицемерно общество и култура.

 

fear-eats-the-soul-prints

Самата идея за Кошчето идва от инак ширещото се Не виждане за разпада на обществото и порядките в него, т.е. идеята винаги е била и ще остане да се показват и пишат неща които в своят си смисъл са причина и следствие за този разпад. Така да се каже отхвърлени, захвърлени неща, такива, които ни е трудно да приемем, защото “Ние” харесваме “хубавото”, лесното, нищо че е лицемерно, нищо че покрай нас се случват какви ли не отвратителни неща. Нека повторя, ние подражаваме на култура и дори традиции, които нямат нищо общо с нас. Би трябвало да ни светне лампичката и да си зададем въпроса, единственият въпрос: “В крайна сметка, какво сме готови да направим за Пари?”

Ако трябва да обобщя съвсем набързо, според мен в момента пред обществото има само един проблем, който побира всички в себе си. Нерелигиозността и бездуховността на хората от конкретна културна маса т.е. религията като такава не изпълнява ролята си, дори повече, тя е ненужен придатък, воденичен камък върху човекът. В тази си роля тя не е нищо повече от разединител вместо съединител! Надявам се разбирате и моята гледна точка, нека я споделя за да няма объркване в крайна сметка. Според мен религията може да бъде и би трябвало да бъде, пътя към промяна, тя се явява единственият естествен инструмент който има силата както да обедини така и да разедини всяка една прослойка, народ и племе т.е. само чрез нея може да имаме бъдеще като народ.

Преди няколко дена бе у нас “господин” облечен в бяло, казват бил водач и лидер на повече от милиард хора, негови последователи. Този човек говори за мостове и отваряне на врати, но не говори за спиране на войни!? Странно е някой да ти говори за мир и християнски ценности, след като неговите първенци бяха обвинени и осъдени в Педофилия. След като тази “тайна” е била прикривана още от 60-те години и излязла на показ в новото Хилядолетие. Като се замисля, не са ли именно те, които са познати в историята си с оргиите и педофилията още от самото си създаване! Всички онези, които го посрещнаха като толкова важна личност! Да те са организация от Педофили, наскоро ги осъдиха, сега говорят за мостове! Те са, за Педофилията и винаги са били такива, те винаги са били, за Войната и винаги са били. В този ред на мисли, ние винаги сме били за тях “пушечно” месо и нищо повече.

Статията не е за него, макар и да е свързано, но нека ви попитам първо: “Вярвате ли, че можете да направите всичко?”, има такава мантра, “Ако вярваш в нещо, можеш и да го постигнеш.” Предполагам, голяма част от хората биха казали, че що се отнася за техният живот, то те могат да направят всичко!

Вчера по време на работа, реших да се поразровя на тема “робството” в модерните времена. Очевидно, може да се напишат много статии по въпроса. Много бързо, наистина много бързо ми призля от статиите които трябваше да прочета. Доклади на ООН и на Интерпол, честно, аз очаквах да прочета нещо за Либия. “Освободената Проспорираща Демокрация!”

child sex trafic

Знаете ли какво прочетох за нашата Демократична културна реалност. Това е бизнес хора, бизнес на стойности над 30 млрд долара годишно. Статия от Хъфпост 2014 година докладва, че само в Меката на Демокрацията, трафикът на деца като секс роби е 100 000 хиляди, годишно. Статия на същият вестник и сайт през 2016 година, говори за 300 000 хиляди деца годишно, а инак повсеместно за над 3 000 000, това само за децата. Обърнете внимание колко се е повишила бройката за две години! Какви Демокрации ще ми ги говорите! Какви права на човека, кви пет лева!? Как тоя в бяло не излезе да говори за това! Как да излезе и да говори за това, когато неговите представители може да бъдат и организатори на това, съвсем не преувеличавам.

Каква е мантрата на пазарната икономика и капитализъм!? Когато има търсене има и предлагане! Пазара сам си регулира стоките и стойността им! Християнски ценности, религиозни догми и постулати! Книги некви, храмове, църкви! Можем много да си говорим и кълнем в ценности, но Душите ни са празни.

Споко, не е проблем, защото не е при нас, ние не сме такива! Споко, като в китайската поговорка, днешните камъчета са утрешните канари. Дерзайте, да видим докога ще можем да се правим, че няма проблем с душите ни?

 

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.pngCategories: Бог и Човекът, История и факти, политика

Tags:

1 reply

Trackbacks

  1. За Свободата – Не бъди Овца

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: