Зеленото е новото черно

#Teamtrees Не бъди като Грета!

tt.0

Може и да не сте разбрали, но наскоро през Ютюб е започнала кампания за засаждане на 20 млн. дървета до 2020 г, като според проекта ‘Team Trees” на всеки един долар дарение ще бъде засадено по едно дърво. Като дори самият Елон Мъск е дарил 1 млн. долара в полза на инициативата.

elon

Самите дарения отиват в Арбор Дей Фоундеишън (Arbor Day Foundation), американска организация, отдадена на засаждането с дървета.

През май Ютюб каналът на Джими Доналдсън или познатият като Mr. Beast (Мистър Беаст) попитал как да отбележи 20 милионният си последовател, на което получава отговор да засади 20-т милиона дървета. Така се ражда и идеята, която от своя страна е една много хубава инициатива, която разбира се заслужава единствено и само адмирации.

За разлика, можем да отбележим проблемите на Китай с околната среда, нещо което е добре познатo и редовно отбелязвано. Това, което няма да чуете всеки ден е че всъщност според китайското правителство от 1978 година досега в 13 провинции са засадени около 66 милиарда дървета. Така да се каже те засаждат буквално нови гори, като ги използват като “щит” срещу разширяващите се пустини.

china forest

Около 2000 година, пустините насред Китай са се разширявали с около 10400 квадратни километра. Докато през 2017 според министерството, което отговаря за околната среда и горите, те, пустините, намаляват с около 2400 квадратни километра.

 

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.pngCategories: геополитика, политика

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: