Химн за Луцифер в Католическата църква

Съществуват клипове в Мрежата, на които се вижда как по време на литургия в Католическата църва по време на което все едно се чува името на Луцифер!?

pope and pedophiles

Да точно така, ако самите клипове не са преработени, то те не оставят никакво съмнение в това, че в тях се пее за него. Би трябвало да се уточни, когато се говори за Луцифер, всъщност не се говори за Сатаната, напротив, това са две различни фигури. Това което трябва да се знае за него, е че той е поискал да има трон над Божия поради което е изгонен от Рая. Докато така нареченият Сатана и Дявол е образ, който според библейските текстове дори има правото да говори лице в лице с Бог. Справка книгата на Йов.

Ако желаете да го видите натиснете Тук

Гледайки, клиповете единственото положително обяснение което можем да намерим в защита на Католическата църква би било някаква намеса в самите клипове, която всъщност да преиначава истината. Но, не би! Ако се поровите в нета, ще намерите всъщност обяснение от Брат Андре Мари, които обяснява, че това е химн изпълняван от дякон по време на Света Събота, като част от Великденските празници (възможно е да бъркам). След това се впуска в обяснение на самото значение на името Луцифер, като той казва всичко както си е, т.е. не лъже, а напротив казва истината. Луцифер като име означава “този който носи светлина” или “носителят на зората”. Брат Андре Мари споменава в статията си, че често е наричан “Сутрешната звезда”, което от своя страна понякога се разбира Венера, Сириус, а дори и Меркурий. Този католик също така споменава, “Сутрешната звезда” се употребява и за Христос. В заключение той заявява, че такъв вид интерпретация на този химн всъщност е една голяма лъжа т.е. те не употребяват името Луцифер по време на химнът си, а пеят за Зората.

Ако ви интересува статията на брат Андре Мари ето Тук!

Трябва да отбележа, в статията си, той не заявява недвусмислено че не пеят за Луцифер. Напротив, той казва че думата Луцифер не се е използва като синоним на Дявола! Което се явява самата истина, но също така не заявява, че не пеят за Луцифер!?

Написал съм в началото, изначално това са два различни персонажа, образи, личности дори ако искате. Този свещеник или там какъвто му е рангът всъщност не отрича, че пеят за Луцифер, отрича само и единствено, че пеят за Сатаната. Но нека ви задълбая малко. Дори да отрекат че пеят за Луцифер, то нека ви дам контра аргументи.

Първо, вярвам, че в латинският има и друга дума за Зората освен Името Луцифер. Второ, той през цялото време говори за значението на самото име, да проблемът е в това, че те превеждат името, а имената не се превеждат. Ако не знаете, то нека се знае, всяко име има значение и смисъл, но не се превежда без значение на какъв език. Ако искате пример, то знайте, Мария (“Богородица”) е кръстила този когото наричат Иисус всъщност с името Йешуа или с подобно произношение. Това разминаване се получава след като името му е преведено буква по буква на гръцки. Ако ми следите мисълта то можете да видите колко голяма е разликата след превода. Ако пеете за Деян не пеете за дейният, ако пеете за Виктория, не пеете на Победителката. Трето, вярвам че в Католическата църква, знаят какво е отношението на нормалните хора относно Луцифер, вероятно самите католици не ги притеснява, но, извинявам ви се предварително, да пеете за Луцифер си е точно като да пеете за Него, значението на това име няма нищо общо със самото Име. Когато употребяваш име се обръщаш към някого конкретно! Дано не е новост за вас.

 

Мисълта ражда Идеи!

Идеята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.pngCategories: Бог и Човекът

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: