Изкуството да мечтаеш

Човекът който не иска нищо е непобедим!

apple

На пръв поглед това изглежда като не религиозно словосъчетание, това не е така, просто няма как да бъде по – религиозно!

Има толкова много неразбиране в религиозните общности, че на човек може да му се завие свят от разнообразието в незнанието им. Всичко това е претоплено и сервирано като за ВИП персона, но в треторазрядно заведение. Просто казано, хората говорещи за религия, обикновено са хора не знаещи, но говорят с увереност и знание за Незнанието си.

Нека ви задам един единствен въпрос. Всъщност ако ви интересува дали някой е религиозна личност има само един единствен въпрос който има значение. Вие какво искате всъщност? Да, от тук се вижда от първо лице, кой колко струва. Човек не може да избяга от това, което иска, то винаги го преследва осмисляйки ежедневието му, дава му надежда за по – хубави дни. Разбирайте вие може да си говорите, че сте вярващи, религиозни и други такива, но вашите действия неизменно ще са свързани с това към което се стремите и искате в действителност. Въпросът е ако сте “вярващ” какво искате от този живот?

Това е един логичен въпрос, на който ако сте честни със себе си, то отговорът сам по – себе си ще е всичко онова, което доказва, че не сте всъщност религиозна натура. Ако вие твърдите пред хора, че сте религиозен, вярващ и искате нещо различно от Божията любов, извинявам се, но вие не сте такъв за какъвто се представяте. Това не означава, че сте лош човек или че не заслужавате Щастие. Означава просто че вашите приоритети са свързани с нещо друго. Нещо, което вие смятате ще направи живота ви по – лесен под някаква форма.

happiness

Като заговорих за Щастие!? Къде има обещание че трябва да бъдете щастливи, какво общо има Божията любов с вашето лично щастие или хорската. Обзалагам се че много ваши познати са горди “притежатели” на така наречената от мен Божия любов, всъщност голямата част лъжат, за съжаление много голямата част. Това е лесно защитим факт. Първо състоянието на нашето общество е показателен фактор за моралните ни ценности. Второ, нека ви запозная с гледната си точка на едни отминали протести. Преди година време и повече Едни майки протестираха за правото на живот на децата си. Деца които всичките до едно бяха с някакъв вид “Недостатък”. Тогава в отговор на протеста имаше изказвания, че българският народ не е от “Мутанти”. Иронията в цялото това нещо е, че сме именно такива, аз нямам против политическите изказвания и тем подобни, но къде бяха така наречените религиозни деятели? На кой Бог се кланят Православните, Мюсюлманите и всичките им разновидноости, че от срам да бяха казали блага дума. Нека ви отговоря! Ако гледам делата им, отговорът ми няма как да е че са религиозни. Това са те, самозабравили се идиоти опиянени от властта си.

Това което се предлага в днешно време като религия, са преди всичко философски движения, които в общи линии обещават лесен път към Щастието. Те са продавачи на щастие, защото ви обещават и говорят за неща над които нямат сила и никога не са имали. Те са срам, срам който не може да бъде изтрит или измит с малко сапун. В тяхната морално – философска доктрина е достатъчно да кажеш няколко пъти конкретна молитва и голяма част от греховете ти ще останат далечен спомен, а ти самият чист като сълза. За съжаление да си религиозен вярващ човек е далеч по – трудно от просто да кажеш молитва и да бъдеш “Убав” пред хорските очи, защото знаеш, че действията или бездействията ти се Знаят от Оня на който се молиш. Разбирайте не просто молитвата ви има значение, а ежедневният ви избор.

design-tonto

Нека ви върна в началото, кой човек не иска нищо от този живот? В кратце човекът който е получил Божията любов не иска нищо от този живот, защото няма нещо по – голямо от това. Ако според вас има нещо повече, моля осведомете ме, ще ми е приятно да науча нещо ново!? Подобен вид акт, защото това е акт т.е. действие от Негова страна към вас лично и индивидуално не се получава просто защото ходите в някакъв вид храм, не. Това се случва след като в продължение на много време сте се искали от Него т.е. молили, да ви даде шанс да докажете Любовта си към Него. Платили сте цена за това с търпението си, но и не само с това. Да докажеш любовта си не е акт от ваша страна когато се е случило нещо хубаво, а напротив. Примерът ще бъде, когато имаш пари, имаш много приятели, нямаш пари, нямаш и приятели. Това не е по – различно, вие може да сте религиозни и да сте вярващи, но помислете, ако Той като Бог ви “вземе” нещо което обичате, и вашата реакция е различна от Обич към Него, то тогава, защо Той да ви обича. Замислете се, Неговото отношение към вас не може ли да бъде същото както вашето към Него т.е. ако вие чрез действията и изборите си показвате, че не Го обичате, то Той защо да ви обича?

Религиозните доктрини твърдят обратното. Според тях вашето членуване в тяхната група, автоматично ви прави “избрани”, само защото спазвате конкретни ритуали и празници. Докато тук вие трябва да докажете нещата който казвате.

Човекът който не иска нищо е този сбъднал всичките си мечти. За Вярващият човек това е Знанието, че Бог го Обича!

Той Единствен притежава.

Той Сам Е Господар.

Сам взима, Сам дава.

 

cropped-nines.pngCategories: Бог и Човекът

Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: