Колко струва химнът на България?

Това не е само риторичен въпрос!

цветан радославов

Това е една странна статия за писане от моя гледна точка. Случайно или не до мен достигна информация, че химнът на България като авторски права не се притежава от Българската държава или от българско лице въобще, а е притежание на Не български гражданин!

След кратко проучване в мрежата се натъкнах на този сайт ТУК

Оказва се, че не просто “Нашият Химн” не е наш, не, оказва се че струва 12.99$, вчера (10.02.2020), цената бе 2.50$. Предполагам, толкова струва не просто един от нашите държавни символи, но вероятно, повтарям, вероятно и нашето достойнство.

Написал съм емайл до лицето притежаващи авторските права над българският химн, като се надявам в скоро време да отговори и да “хвърли” светлина над това как точно е купил Мила Родино. Далеч съм от мисълта, че той като личност – Кийт Терет, е виновен под някаква форма. Смятам, че ние като народ сме безумци, готови да продадат всичко уж “свято”.

Като общество, какво бъдеще искаме за нас и нашите деца? Аз съм убеден, че имате най – светли чувства и мечти, но някак би трябвало да ни стане понятно и че взимаме решения като общество, не просто като отделни Индивиди. В този смисъл нашето действие, а и бездействие играе ключова роля във възможното бъдеще на България т.е. на нашите, вашите деца. Разбира се това е така ако смятате да останете Тук, ако се намирате на друга територия, тогава хипотезата е друга.

С отговорът си г-н Терет се надявам да даде отговор различен от това, че някой български юнак е продал правата над Мила Родино, надявам се, но!?

Българи Юнаци!?

Българи Юнаци!?

Няма такъв индивид като български юнак към момента, поне до доказване на противното! Все още има България, поне докато буквално някой не я продаде!

Да живее България!

Мисълта ражда Идеи!

Идята е Вечна!

Нека мисълта бъде с Теб!

 

cropped-nines.pngCategories: Бог и Човекът, България, История и факти

Tags: , , , , ,

6 replies

 1. пълни глупости! Химнът няма авторски права, той е български! Това, че някой е решил да се пробва да спечели някой и друг долар, не го прави чужд химн!!! Аман от филми!!!

  Like

 2. Съжалявам, всъщност той притежава правата. Преди минута близо ми отговори, че именно той е притежател на авторските права. Всяки интелектуален труд подлежи на авторско право, което може да бъде купено или продадено. Така се е случило, че някой е продал Химнът. Съжалявам, но в момента чакам отговор от него, ако го е купил от кого! Предполагам разбираш, че ако той го продава неправомерно т.е. химнът е притежание на България то България може да го съди!

  Like

 3. Националните химни са освободени от нуждата да се лицензират, защото са обществено достояние, но дори да не бяха, правата върху всички песни написани и публикувани преди 1978-ма година се лицензират за срок от 70 години от дата на смъртта на последния автор. За химна това е Цветан Радославов, който е починал през 1931-ва, т.е. преди 89 години.

  Like

  • Въпрос, като обществено достояние имаме ли право да вземем част от него, да променя звукът на фаготът и да го продавам за свой, но и да пиша химнът на България?

   Like

 4. Негови са правата само на този негов аранжимент не на химна!!!

  Like

  • Принципно си прав, само дето отгоре е написал химнът на България, а отдолу е обяснил,че е аранжирал малко. Честно, чисто законово не ми е ясно.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: